کد خبر 1042715
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۴
جنگنده

از آغاز حمله ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی و امارات به یمن در اواخر مارس ۲۰۱۵، این دو کشور سعی کرده‌اند از هواپیماهای مختلف با توان عالی و تجهیزات مدرن در این جنگ استفاده کنند.

به گزارش مشرق، عربستان سعودی و امارات در جنگ علیه یمن برای دستیابی به اهداف نظامی مورد نظر خود به سلاح هوایی پیشرفته اتکا کردند اما بسرعت تعداد چشمگیری از هواپیماهای خود را از دست دادند و جنبش انصارالله یمن موفق شد تعدادی از جنگنده‌های آن‌ها را سرنگون کند.

عربستان سعودی در جنگ علیه یمن ۱۰۰ فروند هواپیمای جنگی خود را مشارکت داد که شامل هواپیماهای «اف ۱۵»، «اف ۱۶»، «تورنادو» و «تایفون» مجهز به پاد هدفگیری داموکلس و علاوه بر آن بالگردهای «کوگار» و هواپیمای هشدار دهنده «اواکس ای ۳» عربستان است.

بیشتر بخوانید:

عاجز بودن بزرگترین وارد کننده سلاح در مقابل یمن

سامانه‌های پدافندی جدید انصارالله موازنه نبرد هوایی را تغییر می‌دهند +عکس و فیلم

اسکادران هوایی امارات نیز با ۳۰ هواپیما اعم از جنگنده‌های اف ۱۶ و میراژ ۲۰۰۰ در جنگ علیه یمن مشارکت دارد.

آخرین هواپیمایی که توسط پدافند هوایی جنبش انصارالله سرنگون شد، هواپیمای تورنادو عربستان سعودی بود که بنا به گفته ائتلاف سعودی همچنان خبری از سرنوشت سرنشینان آن در دست نیست.

انصارالله چگونه تورنادو را سرنگون کرد؟

«ناظم توفیق» کارشناس نظامی و استراتژیک و نویسنده کتاب هواپیماهای جنگی، در مصاحبه با وبگاه «الخلیج آنلاین» می‌گوید که هواپیمای تورنادو یک جنگنده چند منظوره است و عربستان سعودی نیز در سال ۱۹۸۷ طی قراردادی با کشورهای سازنده این هواپیماها اعم از نیروی هوایی انگلیس، ایتالیا و آلمان تعداد ۷۲ فروند از این هواپیماها را خریداری کرد.

این هواپیما دارای دو موتور جت با نیروی محرکه هر کدام ۷۲۵۷ کیلوگرم و طول این هواپیما ۱۶.۷۰ متر است و سرعت آن نیز ۲۳۳۷ کیلومتر در ساعت است.

به گفته توفیق هواپیمایی که انصارالله آن را سرنگون کرد، قادر به حمل بمب‌های مختلف، پرتابه‌های هوایی، موشک‌ها و تجهیزات ایجاد پارازیت الکترونیکی بود، این نوع هواپیماها همچنین قادر هستند مأموریت‌های پشتیبانی هوایی، رهگیری و شناسایی و غیره انجام دهند.

هواپیمای تورنادو قادر است در شب در ارتفاعات مختلف و تمامی شرایط جوی با سرعتی دو برابر بیشتر از سرعت صدا پرواز کند.

این نوع هواپیما اولین بار در جنگ دوم خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ از سوی نیروهای هوایی عربستان، انگلیس و ایتالیا استفاده شد.

این کارشناس نظامی و استراتژیک درباره اینکه چگونه انصارالله این هواپیما را سرنگون کرده است، می‌گوید: نخست اینکه خلبان این هواپیما را در ارتفاع بسیار پایین هدایت کرده که نیروهای انصارالله موفق شده‌اند با پدافند هوایی آن را هدف قرار دهند.

او می‌گوید که انصارالله این هواپیما را یا با موشک «سام ۷» یا «سام ۹» دوش پرتاب هدف قرار داده است.

به گفته ناظم از جمله احتمالات درباره سرنگونی این هواپیما این است که موشک سام دوش پرتاب به یک بال هواپیما یا قسمت عقب آن اصابت کرده و باعث سرنگونی آن شده است.

خسارت‌های هوایی عربستان سعودی در یمن

از زمان آغاز حملات ائتلاف سعودی در یمن در اواخر مارس ۲۰۱۵، نیروی هوایی عربستان ۱۲ هواپیمای خود را از دست داده است.

۱۲ ماه می ۲۰۱۵ ائتلاف سعودی اعلام کرد که جنگنده اف ۱۶ وابسته به نیروی هوایی مغرب به دلیل نقص فنی سقوط کرده و خلبان آن کشته شده است.

۳۰ دسامبر ۲۰۱۵ فرماندهی ائتلاف سعودی اعلام کرد که هواپیمای اف ۱۶ در منطقه جازان در اثر نقص فنی سقوط کرده و خلبان آن که از نیروی هوایی بحرین بود نجات پیدا کرده است.

۲۴ فوریه ۲۰۱۷ فرماندهی ائتلاف سعودی از سقوط یک هواپیمای اردنی نوع اف ۱۶ در نجران واقع در جنوب عربستان و نجات خلبان آن خبر داد.

فرماندهی ائتلاف سعودی در تاریخ ۲۲ آگوست ۲۰۵ نیز از کشته شدن دو خلبان سعودی در اثر سرنگونی بالگرد آن‌ها در نزدیکی مرز یمن خبر داد.

۱۴ مارس ۲۰۱۶ یک جنگنده وابسته به نیروی هوایی امارات نوع میراژ در یمن سقوط کرد و دو خلبان آن کشته شدند و منابع محلی اعلام کردند که این جنگنده در شهرک «البریقه» واقع در شهر عدن در جنوب یمن سقوط کرده است.

۱۲ ژوئن ۲۰۱۶ فرماندهی کل نیروهای مسلح امارات از سقوط یک فروند بالگرد ائتلاف عربی علیه یمن در آب‌های بین‌المللی خبر داد و رسانه‌های یمن گزارش دادند که این حادثه در سواحل شهر المخا واقع در جنوب غربی یمن رخ داده است.

فرماندهی کل نیروهای مسلح امارات ۱۳ ژوئن ۲۰۱۶ نیز اعلام کرد که یک بالگرد نیروهای شرکت‌کننده در جنگ یمن سقوط کرده و سرنشینان آن متشکل از یک خلبان و دو کمک خلبان آن کشته شده‌اند.

۱۸ آوریل ۲۰۱۷ نیز فرماندهی ائتلاف سعودی از کشته شدن ۱۲ نظامی سعودی در نتیجه سرنگونی یک بالگرد در مأرب واقع در شرق یمن خبر داد.

۲۵ ژوئیه ۲۰۱۶ نیز فرماندهی ائتلاف سعودی از کشته شدن دو خلبان سعودی در نتیجه سقوط بالگرد آپاچی در مأرب یمن به دلیل اوضاع نامساعد جوی خبر داد.

۱۲ ژوئیه ۲۰۱۸ نیز ائتلاف سعودی اعلام کرد که یک فروند هواپیمای وابسته به نیروی هوایی سعودی سقوط کرده و خلبان آن نجات پیدا کرد.

آخرین مورد سقوط هواپیمای ائتلاف سعودی نیز جمعه گذشته (۱۴ فوریه برابر با ۲۵ بهمن) بود که انصارالله یک هواپیمای تورنادو عربستان سعودی را هدف قرار داد و به گفته ائتلاف سعودی هنوز سرنوشت سرنشینان آن مشخص نیست.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
    4 9
    زهی خیال باطل تیترو اینجوری بزنید ایرانی ها چطور تونستن به یمنی ها تسلیحات بفرستن
    • IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
      22 1
      خب تونسته و میتونه به تو چه قانون جنگل حاکمه در این جهان دیگه این حرفا تاریخ مصرفش گذشته

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس